Gepubliceerd
24 Sep 2020

Leestijd
10 minutes

header

Waarom starten met een webwinkel en hoe verkoop je best online?

Webshop

Webshops

Waarom is een website noodzakelijk?
Een website zorgt voor een grote zichtbaarheid en publiciteit. Vele klanten zullen eerst uw website bezoeken om uw aanbod te bekijken, uw fysieke locatie te zoeken of de openingsuren te bekijken. Vindt de klant de nodige informatie niet, dan verliest hij zijn interesse of zal hij ergens anders op zoek gaan.. Gelukkig is uw website overal en vooral altijd bereikbaar! Uw website op maat is altijd aanvulbaar met een doeltreffende E-commerce zodat u ook zelf online uw producten en diensten kan verkopen. De meest rendabele manier van promotie is ongetwijfeld een website, die gekoppeld kan worden met diverse social media.

Wat moet er op mijn website staan?
Schrijf voor uw doelpubliek en denk aan het cliché: "een beeld zegt meer dan duizend woorden". Zorg daarom voor kwalitatieve foto's en afbeeldingen die uw visie en boodschap duidelijk ondersteunen! Wees direct naar de bezoekers en schrijf met overtuiging en zelfzeker waarom ze bij u moeten zijn. Begin met een titel die duidelijk maakt waar de tekst over gaat. Uw doelpubliek zal dit appreciëren en de zoekmachines zoals Google zullen dit belonen met een goede ranking, zodat u goed gevonden zal worden door klanten en potentiële klanten.

Hoe komen de websites tot stand?
BMK Solutions maakt professionele websites op maat. Dat weet u ondertussen wel. Maar hoe komen die websites eigenlijk tot stand? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat gebeurt er wanneer u bij ons komt aankloppen ? Wat kan u van ons verwachten? Hoe vertalen we uw visie naar een functionele website? Hoe kan u dat allemaal opvolgen? Hoe gaan wij eigenlijk te werk? Indien u zich die vragen nog nooit gesteld had, dan is dat nu zeker wel het geval.

Waarom starten met een webwinkel?
Er is niets leukers dan het beginnen van uw eigen zaak of winkel. Hierin verkoopt u immers producten waar u affiniteit mee heeft. Elke ondernemer wilt zijn zaak uitbouwen tot een groot succes. Dit kan bereikt worden door op een zo kort mogelijke tijd, een zo groot mogelijk doelpubliek aan te spreken. Echter is het gelijktijdig opstarten van meerdere vestigingen als startende ondernemer in veel gevallen onmogelijk. Zeker gezien het hebben van een fysieke winkel nogal wat kosten met zich meebrengt. Gelukkig is een webwinkel beginnen een mooi alternatief, met minstens zoveel mogelijkheden en deuren die voor u geopend worden.

Hoe online verkopen?
Indien u online verkoopt bestaat uw webshop uiteraard uit producten of diensten. Hier zeggen beelden geen duizend maar miljoenen woorden! Een eerste selectie van de potentiële klanten gebeurt namelijk in een oogopslag. Daarnaast is de ondersteunende tekst zeer belangrijk om ook daadwerkelijk te verkopen. Schrijf daarom zoals u rechtstreeks mondeling verkoopt en geef naast alle nuttige info ook handige tips aan uw klanten. Ook hier zorgt dit voor het beste resultaat in de zoekmachines waardoor u nog meer gevonden zal worden! Zorg tenslotte voor nuttige links naar andere items om een optimale webwinkel te bekomen. Lees zeker verder over de troeven van een eigen webshop en bekijk de mogelijkheden en onderdelen ervan.

Waarom een app laten ontwikkelen?
Smartphones en tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Ze zijn gevuld met verschillende apps met elk hun eigen doel. Een eigen app kan dus enorm nuttig zijn als deze een toegevoegde waarde heeft voor uw medewerkers of uw klanten! De belangrijkste vraag die u zich moet stellen is: "Waarom zouden zij deze app kunnen gebruiken?" Een app kan zorgen voor klantenbinding door extra communicatiemogelijkheden en verkoopskanalen. Of de werkprocessen van u en uw werknemers kan efficiënter gemaakt worden door een app doordat data eenvoudig mobiel ingegeven kan worden. Daarnaast kan men via een app ook toegang krijgen tot een grafische weergave van bedrijfsgegevens, waardoor op een snelle en toegankelijke manier inzichten kunnen worden verkregen. Een app zorgt voor toegang tot informatie, steeds up-to-date en bij de hand!

Starten met een webwinkel

Hierboven beschreven we al even kort wat de voordelen zijn van een webwinkel maar uiteraard is er nog meer over te vertellen. Benieuwd wat een webwinkel voor u kan betekenen, hierbij alle voordelen op een rijtje. 

Klanten werven, zonder locatie

De laatste jaren heeft het ondernemen in bijberoep veel aan populariteit gewonnen. Voor deze ondernemers wegen de kosten voor het uitbaten van een fysieke winkel niet op tegen de baten. Een digitale winkel kan dan soelaas bieden. Men kan deze stelselmatig van thuis uit doen groeien, op eigen tempo en rekening houdend met de constant in beweging zijnde gezinssituatie. Uiteraard mogen we de bestaande winkels en hun voltijdse ondernemers niet uit het oog verliezen. Zeker in deze tijd is het bijna magisch om in de volledig in kerstsfeer versierde winkels te gaan snuisteren naar cadeaus. Het kan en mag niet de bedoeling zijn dat de charme hiervan verloren zou gaan. Een webshop kan echter wel de perfecte aanvulling op deze fysieke winkel zijn. Het kan zijn dat onze collega-ondernemers niet voldoende klanten werven uit de buurt of iets daarbuiten of dat men simpelweg de volgende stap wil zetten naar een groter bereik middels een extra verkoopkanaal. Doordat u met een webwinkel niet verbonden bent aan een specifieke locatie, ontstaat de mogelijkheid tot het werven van nieuwe klanten door heel het land en misschien zelfs over de hele wereld.

Lage kosten

In een winkel betaalt u voor uw (huur)locatie, voor het verbruik, zoals gas, water en elektriciteit, én in de meeste gevallen ook voor uw personeel. In een webwinkel betaalt u slechts voor de bouw van de webshop zelf en voor het onderhoud ervan. Dit staat lang niet in verhouding tot de kosten van een fysieke winkel. Vooral als u gebruik maakt van procesoptimalisatie, kunnen de financiële voordelen behoorlijk oplopen.

Een flink assortiment

In een winkel moet u als uitbater steeds een keuze maken welke items u aan de klanten wilt tonen, maar aan een webshop zit eigenlijk geen limiet. De digitale winkelruimte is virtueel en oneindig. Indien u een stock wilt aanleggen kan dit in principe overal worden voorzien. Bijvoorbeeld bij uw thuis, op zolder of in de schuur.

Met een aantal muisklikken kunnen uitgebreide statistieken worden verzameld aan de hand van de webshopgegevens en deze stellen u in staat meer inzicht te verwerven in het koopgedrag van uw (potentiële) klanten. Op deze manier kan u aan de hand van de gegevens interpreteren waar (prijs) aanpassingen of verbeteringen nodig zijn. Net als in de echte zakenwereld, dient men in de virtuele wereld zijn winkel te innoveren.

24/24 en 7/7 open

Een webshop is open 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dag en nacht worden bezoekers in de verleiding gebracht om uw diensten of producten aan te schaffen! Daarnaast houdt een goede webwinkel exact bij wat de zoekopdrachten zijn van een potentiële klant. Zo kan slim worden omgesprongen met een (terugkerende) vraag.

Aarzel niet

Dus, mocht u na het lezen van deze tekst, overwegen om een webwinkel te beginnen, aarzel dan niet en neem snel contact op met BMK Solutions. Wij hebben alle kennis en tools in huis om deze uitdaging samen met u aan te gaan!

Een eigen webshop

Als u erover denkt een webwinkel te starten, dan is BMK Solutions uw ideale partner om een professionele webshop op maat te ontwikkelen. Het starten van een webshop is een goede manier om uw klantenkring uit te breiden en op deze manier extra omzet te genereren. Het is echter wel belangrijk dat de webshop aansluit bij de uitstraling en doelstellingen van uw bedrijf, daarom passen we hierop uw huisstijl toe. Uw webshop moet ook eenvoudig te beheren zijn. Zo kan u bijvoorbeeld zelf de verschillende categorieën beheren, aanbevolen producten in de kijker zetten, actiebanners toevoegen, en nog veel meer! Uiteraard zijn de producten eveneens zelf te beheren.

Webwinkel gerealiseerd door BMK Solutions

Oplossing kiezen

BMK Solutions is uw specialist bij het starten en onderhouden van een webshop, zo bieden wij diverse oplossingen zodat er altijd een passend voorstel voor uw bedrijf kan worden gedaan. Ook staan wij u indien gewenst bij in het beheren van uw webshop. Uiteraard gaan wij eerst met u in gesprek om zo een passende offerte, rekening houdend uw wensen en eisen, op te stellen.

Troeven

Uw webwinkel heeft verder nog verschillende troeven: u kan verschillende producten aan elkaar linken zodat er gerelateerde items getoond worden wanneer men een product bekijkt. Verder kan u verschillende opties meegeven, kortingsprijzen instellen, aanbiedingen maken, ... Wanneer de klant tenslotte wil afrekenen kan dit heel gebruiksvriendelijk via een overzichtelijke winkelwagen. De back-end van uw webshop omvat ook meer dan alleen het beheer van de verschillende onderdelen. Er zijn nog handigheden zoals een overzicht van de laatste bestellingen: zo ziet u in één oogopslag de bestellingen die u nog dient te verwerken. Overzichten van bestelde en bekeken producten zijn ook terug te vinden, hier kan u veel uit leren over uw klantengedrag en zo de strategie bepalen en/of aanpassen!
Dit zijn slechts enkele van de vele troeven, vraag vrijblijvend meer info!

Andere blogs

Contacteer ons

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy disclaimer